Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Τα έξυπνα παιδιά πήραν συνέντευξη από την κυρία Ειρήνη, ιδιοκτήτρια του χρωματοπωλείου της γειτονιάς μας

1. Σας αρέσει η δουλειά σας;
Ναι, μου αρέσει πάρα πολύ και με ευχαριστεί . Είναι πολύ βασικό να σου αρέσει η δουλειά σου γιατί έτσι την κάνεις καλύτερα. 

2. Γιατί διαλέξατε αυτή τη δουλειά;
Την διάλεξα για δύο λόγους. Από τη μία ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση που όφειλα να συνεχίσω, γιατί σεβόμουν τον κόπο των γονιών μου και από την άλλη μου άρεσε η επαφή με τον κόσμο. 

3. Έχετε σπουδάσει κάτι σχετικό με τη δουλειά σας;
Έχω κάνει μαθήματα γραμματειακής υποστήριξης και κατά καιρούς παίρνω μέρος στα σεμινάρια που οργανώνουν οι  εταιρίες που συνεργάζομαι μαζί τους. Για να πουλήσω ένα καινούριο προϊόν, πρέπει να το γνωρίσω.

4. Πόσα χρόνια κάνετε αυτή τη δουλειά;
Εργάζομαι από τα δεκαεννιά μου χρόνια, μόλις τέλειωσα το Λύκειο.

5. Πόσες ώρες δουλεύετε;
Δυστυχώς δουλεύω αρκετές  ώρες την ημέρα. Δουλεύω όσες ώρες είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και κάποιες ακόμη για να κάνω άλλες δουλειές, περίπου 10 ώρες την ημέρα. Αν έχεις δική σου δουλειά, πρέπει να προσφέρεις περισσότερα.

6. Έχετε ονομάσει το μαγαζί σας "Διακοσμείν". Τι σημαίνει αυτό και γιατί το επιλέξατε;
Το "Διακοσμείν" είναι στα αρχαία ελληνικά το απαρέμφατο του ρήματος διακοσμώ. Επειδή στο μαγαζί εμπορεύομαι τα απαραίτητα για  την εξωτερική και την εσωτερική διακόσμηση ενός κτιρίου, διάλεξα αυτό το όνομα. Μου αρέσει πολύ και η διακόσμηση.

7.  Τι προϊόντα πουλάτε;
Το βασικό μας προϊόν είναι τα χρώματα. Επίσης πουλάμε σιδηρικά (κλειδαριές, σύρτες, βίδες και ό,τι χρησιμοποιούν οι ξυλουργοί), υλικά επιπλοποιίας (εσωτερικές πόρτες, πάγκους για κουζίνες, πορτάκια για ντουλάπια κουζίνας, πόρτες για ντουλάπες), είδη κιγκαλερίας (πόμολα, κουρτινόξυλα, αξεσουάρ τζακιού, αξεσουάρ μπάνιου), υδραυλικά είδη (μπαταρίες μπάνιου - κουζίνας, νεροχύτες και ό,τι χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί), ταπετσαρίες και διακοσμητικά προϊόντα.

8. Τι από αυτά πουλάτε περισσότερο;
Τα προϊόντα κινούνται ανάλογα με την περίοδο. Για παράδειγμα το καλοκαίρι που είναι καλός καιρός, ο κόσμος βάφει τα σπίτια του και πουλάμε περισσότερο τα χρώματα. Το χειμώνα πουλάμε τα αξεσουάρ για το τζάκι.

9. Γίνεται να ανακατέψετε τα χρώματα και αν ναι το κάνετε μόνη σας ή με μηχάνημα;
Έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε όποια απόχρωση ζητήσει ο πελάτης. Χρησιμοποιώ έναν υπολογιστή ανάμειξης χρωμάτων.

10. Έχετε κάνει ποτέ λάθος σε παραγγελία;
Έχω κάνει πολλές φορές και σίγουρα θα ξανακάνω. Είναι φυσικό όταν βιαζόμαστε να κάνουμε λάθη. Προσπαθούμε να το αποφύγουμε, αλλά αν γίνει φροντίζουμε να το διορθώσουμε πριν φτάσει στον πελάτη. Αν φτάσει στον πελάτη, ζητάμε συγγνώμη και διορθώνουμε την παραγγελία. Από τα λάθη μας μαθαίνουμε.

11. Βγάζετε αρκετά χρήματα από τη δουλειά σας;
Παλαιότερα βγάζαμε περισσότερα και καλύπταμε καλύτερα τις ανάγκες μας. Τώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, έχουμε χαμηλότερες απολαβές. Έρχεται λίγοτερος κόσμος να ψωνίσει και συνήθως ζητάνε κάτι πιο οικονομικό. Επίσης  όπου μπορούμε,  και εμείς και οι εταιρίες, έχουμε κατεβάσει και τις τιμές.

Μετά τη συνέντευξη η κυρία Ειρήνη μας ξενάγησε στο μαγαζί και μας έδειξε από κοντά τα προϊόντα που πουλάει. Μας έδειξε και το μηχάνημα ανάμειξης χρωμάτων και μας εξήγησε τον τρόπο που δουλεύει. Τέλος μας έδειξε και το μηχάνημα που φτιάχνει αντικλείδια. Φεύγοντας μας κέρασαν και σοκολατάκια.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Ειρήνη για τον χρόνο που μας διέθεσε και για τον ευγενικό τρόπο που μας μίλησε.

3 σχόλια:

  1. μας εδειξε την μηχανη χρωματων και την μηχανη που βγαζει αντικλείδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως ηταν εκει που πηγατε ωραια,ασχημα .φανταζομαι τελεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή