Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Ο Τρύφωνας πάει στο σχολείο

  Ο Τρύφωνας, ο παπαγάλος, είναι ο ήρωας του  βιβλίου  "Τρύπωνας ο φαφαγάλος" της Άννας Κωσταλλά. Αυτός ο παπαγάλος μιλάει αλλά μπερδεύει το πι με το φι.
      Τα παιδιά εμπνευσμένα από το απόσπασμα του βιβλίου που διαβάσαμε στην τάξη, συνέχισαν με τη φαντασία τους την παρακάτω ιστορία.  (Το κομμάτι με τα κόκκινα γράμματα ήταν δοσμένο από το βιβλίο. Τα παιδιά μπορούσαν να συνεχίσουν από εκείνο το σημείο ή να ξεκινήσουν με δικό τους τρόπο.)

   Μια μέρα ο Τρύφωνας επισκέφτηκε την τάξη της Αλεξάνδρας.
- Κυρία, κυρία! Ένας παπαγάλος έξω από το παράθυρο! φώναξαν τα παιδιά.
Ήταν ο Τρύφωνας. Είχε κολλήσει το μουσκεμένο του ράμφος του πάνω στο κλειστό τζάμι και τα πανέξυπνα ζωηρά μάτια του ήταν καρφωμένα πάνω στη δασκάλα. Τα παιδιά σηκώθηκαν όρθια και κοίταζαν τον παπαγάλο με περιέργεια.
   Ξάφνου ο παπαγάλος άρχισε να τσιρίζει και μαζί του άρχισαν να τσιρίζουν και τα παιδιά. Η κυρία πήρε τη σφυρίχτρα της και προσπάθησε να σταματήσει τη φασαρία. Η Αλεξάνδρα άνοιξε το παράθυρο για να διώξει τον παπαγάλο αλλά αυτός μπήκε μέσα. Αμέσως όλα τα παιδιά, μαζί με τη δασκάλα, άρχισαν να τον κυνηγούν για να τον πιάσουν. Ο Τρύφωνας από τον φόβο του άφησε μια κουτσουλιά πάνω στο βιβλίο της Γλώσσας και κάνοντας μια βουτιά βγήκε έξω από το παράθυρο. 
    Τότε τα παιδιά είπαν: Η Γλώσσα έπαθε αυτό που της άξιζε.
Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου