Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Ο Τρύπωνας ο φαφαγάλος στο σχολείο

  Ο Τρύφωνας, ο παπαγάλος, είναι ο ήρωας του  βιβλίου  "Τρύπωνας ο φαφαγάλος" της Άννας Κωσταλλά. Αυτός ο παπαγάλος μιλάει αλλά μπερδεύει το πι με το φι.
      Τα παιδιά εμπνευσμένα από το απόσπασμα του βιβλίου που διαβάσαμε στην τάξη, συνέχισαν με τη φαντασία τους την παρακάτω ιστορία. 

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Αγαπητό μου, ημερολόγιο,

    Σήμερα στο σχολείο μας έκανε πολλή ζέστη και γι'  αυτό είχαμε αφήσει τα παράθυρα ανοιχτά στην τάξη μας. Ξαφνικά ακούσαμε έναν θόρυβο και κάτι πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί και πουπουλένιο προσγειώθηκε στο αγαπημένο βάζο της δασκάλας μας, που βρισκόταν πάνω στην έδρα της. Ήταν ο Τρύφωνας, ο παπαγάλος της κ. Καλλιόπης.
- Hello everybody! What are you doing? φώναξε ο Τρύφωνας.
- Ποιος είναι αυτός; Παναγιά μου, βόηθα! Είμαι αλλεργική στους παπαγάααααψού! είπε η κυρία και φταρνίστηκε.
- Κυρία, αυτός ο παπαγάλος είναι ο Τρύφωνας!
- Τρύπωνας, Τρύπωνας, φώναξε πάλι ο Τρύφωνας.
- Εντάξει, Τρύπωνα, έχεις δίκιο. Κυρία, να σας εξηγήσω. Ο Τρύφωνας, όταν μιλάει μπερδεύει το πι με το φι. Για παράδειγμα αντί για παπαγάλος λέει φαφαγάλος και αντί για Τρύφωνας λέει Τρύπωνας.
- Γεια σου, Τρύπωνα! Είμαι η κυρία Νίκη.
- Κυρία Νίκη βάζει φολλά, βάζει φολλά.
   Εγώ, ο αδερφός  μου ο Μάριος, ο Κωστής και η Μαρία κοιταχτήκαμε αμήχανα. Πω πω! (Φω φω! κατά τον Τρύφωνα.) Άντε να εξηγήσεις  τώρα στην κυρία!
    Ευτυχώς εκείνη την ώρα σωθήκαμε από το χτύπημα του κουδουνιού. Ρίξαμε μια γρήγορη ματιά στην κυρία. Γελούσε. Ουφ! Φτηνά τη γλιτώσαμε, σκεφτήκαμε όλοι.
     Πήραμε τον Τρύφωνα και μαζί με την κυρία μας τον επιστρέψαμε στην κ.  Καλλιόπη. Η κ.  Καλλιόπη μας ευχαρίστησε. Γυρίσαμε στο σχολείο με μια σκέψη: "Φρόσεχε όταν μιλάς μφροστά σε φαφαγάλο!".
(Αθηνά)

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία!!!!!!!!!!!!Α, και εκεί που έγραψες για την κουτσουλιά είχε πολύ χιούμορ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αποπάνω το έγραψα εγώ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα λάθος μου !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή