Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Καλή μας όρεξη...

Το καθημερινό πρόβλημα μιας νοικοκυράς είναι το τι φαγητό θα μαγειρέψει. Εμείς κάθε μέρα (για όσες μέρες μπορέσουμε) θα σας κάνουμε κάποιες προτάσεις για φαγητό και γλυκό. Όλες οι συνταγές περιέχουν ελαιόλαδο. Σας προειδοποιούμε όμως... Δεν είναι όλες δοκιμασμένες. Αν τις δοκιμάσετε, θα θέλαμε τα σχόλιά σας.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου
Φακές λαδερές
Υλικά για 6-8 μερίδες
1/2 κιλό φακές
1 ξερό κρεμμύδι
2 κλωναράκια σέλινο
1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια   
2 μέτρια καρότα
5 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμάρια  λάδι
1 φύλλο δάφνης
δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε κρύο νερό, τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσουν.    (Παναγιώτης)
Καλή όρεξη

Κέικ με τρίμμα μήλου και κανέλα 

Υλικά
250 γραμμάρια ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
8 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
3 μεγάλα ξινόμηλα τριμμένα
3 γραμμάρια κανέλα σκόνη

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά και τα αφήνουμε λίγο ακόμη να χτυπηθούν. Βγάζουμε το μείγμα από το μιξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Ύστερα προσθέτουμε τα μήλα και την κανέλα.170ο  C  για 45 λεπτά. (Νεφέλη)
Καλή επιτυχία


1 σχόλιο: