Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Οι συνταγές μας

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου


Τυροκριτσίνια


Υλικά
2/3 της φλιτζάνας λάδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
250 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
(2 διαφορετικά είδη)

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα ή ένα μεγάλο ταψί. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ με το φτερό το λάδι, το κρασί, το αλεύρι και το αλάτι για 2-3 λεπτά. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Όταν έχουμε μια ζύμη, η οποία δεν κολλάει στα χέρια, σταματάμε το μίξερ. Πλάθουμε σε ισομεγέθη, λεπτά μπαστουνάκια και τα αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα. Ψήνουμε τα κριτσίνια στον αέρα, για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πριν τα βάλουμε στον φούρνο, αν θέλουμε τα ρολάρουμε στο σουσάμι. (Χαρά)
Καλή όρεξη

Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Υλικά
2 φλιτζάνες σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνα ελαιόλαδο
2,5 φλιτζάνες  ζάχαρη
4 φλιτζάνες νερό
1/2 φλιτζάνα σταφίδες
1 ξύλο κανέλας 
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα καίμε το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα να βράσουν, ώσπου να δέσει το σιρόπι. Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα και ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς. (Καλλιόπη)
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου