Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Οι συνταγές μας

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου


Βασική συνταγή για πίτσα

Υλικά (για τη βάση της πίτσας)
500 γραμμ. αλεύρι
30 γραμμ. μαγιά φρέσκια

1/2 φλιτζάνι λαδιού λάδι
λίγο αλάτι
χλιαρό νερό
200 γραμμ. τυρί μοτσαρέλα (τριμμένο)
φυλλαράκια βασιλικού

Υλικά (για τη σάλτσα)
3 μέτριες ντομάτες
λίγο νερό
1 μικρό κρεμμύδι
αλάτι
ρίγανη

Εκτέλεση


1. Ρίξε στον πάγκο της κουζίνας το αλεύρι με το αλάτι και σχημάτισε ένα βουναλάκι. Κάνε μια λακκουβίτσα στη μέση.
2. Άδειασε το χλιαρό νερό σε ένα ποτήρι και διάλυσε μέσα του τη μαγιά. Ρίξε το νερό με τη μαγιά μέσα στη λακκουβίτσα.
3. Ζύμωσε το μείγμα με τα χέρια σου, μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο χλιαρό νερό.
4. Ρίξε το λάδι και συνέχισε να ζυμώνεις  το μείγμα. Η ζύμη θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα δάχτυλά σου και να γίνεται όλο και πιο απαλή και ελαστική. Άφησέ τη σε ένα ζεστό μέρος, σκεπασμένη με μια πετσέτα κουζίνας, για 30 λεπτά.
5. Άνοιξε τη ζύμη σε μία αλουμινένια επιφάνεια με τον πλάστη. Στη συνέχεια βάλ' την σ'  ένα λαδωμένο ταψάκι.
6. Ψήσε τη ζύμη στους 220Ο C μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
Βγάλε την πίτσα από τον φούρνο, ρίξε από πάνω τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί και ψήσ' τη για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. (Αθηνά)

Καλή όρεξη


Ριγανάδα

Υλικά
1 φρέσκο ψωμί
λίγο ελαιόλαδο
λίγη φέτα
ρίγανη, ελίτσες

Εκτέλεση
Φρυγανίζουμε το ψωμί. Ρίχνουμε στο ψωμί το ελαιόλαδο και τη φέτα . Τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και ένα- δύο ελίτσες. (Κωσταντής)
Καλή όρεξη


1 σχόλιο: