Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Οι συνταγές μας

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου


Φασολάκια λαδερά


Υλικά
φασολάκια
πατάτες
κολοκυθάκια
κρεμμύδια
ελαιόλαδο
φρέσκια ντομάτα
δυόσμος, αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασόλια και  τα πλένουμε.  Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε κύβους.  Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι με τον δυόσμο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φασολάκια, τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να σωταριστούν λίγο.Ύστερα ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα και νερό, μέχρι να σκεπάσει τα φασολάκια, και το αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και να αφήνουμε να σιγοβράσει για 40-45 λεπτά. Τα φασολάκια είναι έτοιμα όταν μείνουν με το λαδάκι τους. (Γιώργος Β.)
Καλή όρεξη

Νηστίσιμος χαλβάς

Υλικά
1 κούπα λάδι
2 κούπες σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Προαιρετικά κανέλα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και φτιάχνουμε σιρόπι. Μετά παίρνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Το ρίχνουμε σε μπολάκια ή σε μία φόρμα. Τέλος, αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγη κανέλα από πάνω. (Γιώργος Μ.)
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου