Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Οι συνταγές μας

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου
Χωριάτικη σαλάτα

Υλικά 
2 μεγάλες ντομάτες
1 αγγούρι
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
5-6 ελιές
1 κομμάτι φέτα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, ρίγανη

Εκτέλεση
Κόβουμε σε σαλατιέρα τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις ελιές, τη φέτα και το λάδι. Συμπληρώνουμε με όσο αλάτι και ρίγανη θέλουμε. (Μάριος)
Καλή όρεξη


Κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας αμμωνία
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
Τον χυμό από 1 λεμόνι
Το ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
Σουσάμι

Εκτέλεση
Διαλύουμε καλά τη σόδα στο κονιάκ. Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι, το πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το κονιάκ. Χτυπάμε αρκετή ώρα τα παραπάνω υλικά, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτουμε  με την αμμωνία, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά και ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο να πετύχουμε να κάνουμε τη ζύμη μαλακή και να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα χέρια. Σε ταψιά λαδωμένα, βάζουμε τα κουλουράκια. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, τους ρίχνουμε από πάνω σουσάμι. Ψήνουμε στους 180ο -200ο C  για 15-20 λεπτά. (Σεμίνα)
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου