Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου
Υλικά
5-6 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1/2 κιλό ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 μεγάλο αγγούρι
8 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το αγγούρι και το στραγγίζουμε καλά. Το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι. (Σοφιλιάνα)
Μελιτζάνες με λάδι
5-6 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1/2 κιλό ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομματάκια, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Ξανθίζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, κομμένες σε κομματάκια, λίγο νερό, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρουν μερικές βράσεις, ξεπλένουμε με κρύο νερό τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε κι αυτές να βράσουν, Τοποθετούμε πάνω τους ένα πιάτο, να τις πιέζει μέσα στη σάλτσα κι αφήνουμε να ψηθούν για μια ώρα και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα. (Βάσια)
Καλή όρεξη
Γιαούρτι
Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 μεγάλο αγγούρι
8 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το αγγούρι και το στραγγίζουμε καλά. Το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι. (Σοφιλιάνα)
Καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου